Snack & Předkrmy
Asia Abalone
Thajský kuřecí salát
Asia Abalone prezentuje salát

Thajský kuřecí salát s Lotosovým kořenem, chilli dresinkem, Physalis, Kešu ořechy s kokosem
1, Chilli dresink:
Sladké chilli papričky bez jadřince 5ks
Rozvar z palmového cukru 2 lžíce
Rybí omáčka 3 lžíce
Šťáva ze 3ks limet
Kokosové mléko 150ml
Postup:
1, Očištěné chilli papričky povaříme ve vroucí vodě do změknutí. Po změknutí papričky zachladíme.
2, Do mixéru vložíme rozvar z palmového cukru, rybí omáčku, šťávu z limet, kokosové mléko + zachlazené chilli papričky. Vše důkladně promixujeme v jemný sytě červený dresink.
2, Kešu ořechy s kokosem
Kešu ořechy 50g
Palmový cukr 1 puk
Strouhaný kokos 60g
Sušené chilli papričky 1 lžíce
Postup:
1, Na pánvi rozpustíme palmový cukr ve zlatavý karamel.
2, Přisypeme kešu ořechy a důkladně promícháme.
3, Na pečící papír přendáme kešu ořechy a prosypeme sušeným kokosem s chilli papričkami kde je necháme ztuhnout.
Kuřecí salát:
Vařené kuřecí prsa 2ks
Sojové klíčky 15g
Hráškové lusky nakrájené na nudličky 15g
Physalis 10ks
Zelená papaya 1ks nakrájená na nudličky
Jarní cibulka 2ks nakrájená na nudličky
Lotosový kořen tenké plátky 10ks
Thajská bazalka 10 lístků
Čerstvý koriandr snítek 5ks
Postup:
1, Vařená kuřecí prsa nakrájíme na jemné nudličky, které vložíme do mísy.
2, Přidáme sojové klíčky, hráškové lusky, překrojený Physalis, zelenou papayu, jarní cibulku - Lotosový kořen, lístky thajské bazalky a překrájený čerstvý koriandr.
3, Tak to připravený salát dochutíme předem připraveným dresinkem ze sladkého chilli a důkladně promícháme.
4, Dochucený salát vložíme do servírovací misky, podlijeme chilli dresinkem a poprášíme kokosovými kešu oříšky. Popřípadě můžeme salát přiostřit čerstvými chilli papričkami.
Krevetové krekry s avokádo koriandrovým quacamole
Asia Abalone prezentuje snack

Koriandrové quacamole - soupis surovin pro 5 osob:
Avokádo 2ks
Krevetové krekry 1 balení
Sladké chilli bez jadřince 1 ks
Česnek 1 stroužek
Šťáva z 1 ks limety
Bílý přírodní sýr (tipu lučina) 80g
Baby rajčata 1 ks
Čerstvý koriandr 4 sv
Sůl ½ pol lžíce
Drcený pepř ( dle chuti)

Koriandrové Quacamole:
1, Do domácího ručního mixéru vložíme oloupané kusy Avokáda bez pecky. Osolíme, opepříme a zakápneme limetovou šťávou.
2, Přisypeme překrájené svazky čerstvého koriandru, stroužek česneku, baby rajče a přírodní sýr.
3, Na konec přidáme sladkou chilli papričku.
4, Vše společně důkladně promixujeme v jemnou zelenou pastu. Dle chuti můžeme přiostřit chilli papričkou.
5, Ve woku si rozpálíme olej ve kterém smažíme jednotlivé krevetové krekry do zlatova.
Pikantní fazole
Edemame
Asia Abalone prezentuje tradiční snack z Japonska

Potřebné suroviny:
Fazole Edemame 300g
Sezamový olej 3 tbsp
Chilli pasta 3 tblsp
Lanýžový olej 1 tbsp
Postup:
Fazole Edemame vaříme ve vroucí osolené vodě 8min
Scedíme a necháme odkapat
Na pánvi lehce orestujeme chilli pastu se sezamovým olejem
Přidáme vařené Edemame společně promícháme
Před servírováním fazolky pokapeme lanýžovým olejem
A přejeme dobrou chuť...