Snack & Předkrmy
Asia Abalone

Thajský kuřecí salát

Asia Abalone prezentuje salát

Thajský kuřecí salát s Lotosovým kořenem, chilli dresinkem, Physalis, Kešu ořechy s kokosem

1, Chilli dresink:

Sladké chilli papričky bez jadřince 5ks

Rozvar z palmového cukru 2 lžíce

Rybí omáčka 3 lžíce

Šťáva ze 3ks limet

Kokosové mléko 150ml

Postup:

1, Očištěné chilli papričky povaříme ve vroucí vodě do změknutí. Po změknutí papričky zachladíme.

2, Do mixéru vložíme rozvar z palmového cukru, rybí omáčku, šťávu z limet, kokosové mléko + zachlazené chilli papričky. Vše důkladně promixujeme v jemný sytě červený dresink.

2, Kešu ořechy s kokosem

Kešu ořechy 50g

Palmový cukr 1 puk

Strouhaný kokos 60g

Sušené chilli papričky 1 lžíce

Postup:

1, Na pánvi rozpustíme palmový cukr ve zlatavý karamel.

2, Přisypeme kešu ořechy a důkladně promícháme.

3, Na pečící papír přendáme kešu ořechy a prosypeme sušeným kokosem s chilli papričkami kde je necháme ztuhnout.

Kuřecí salát:

Vařené kuřecí prsa 2ks

Sojové klíčky 15g

Hráškové lusky nakrájené na nudličky 15g

Physalis 10ks

Zelená papaya 1ks nakrájená na nudličky

Jarní cibulka 2ks nakrájená na nudličky

Lotosový kořen tenké plátky 10ks

Thajská bazalka 10 lístků

Čerstvý koriandr snítek 5ks

Postup:

1, Vařená kuřecí prsa nakrájíme na jemné nudličky, které vložíme do mísy.

2, Přidáme sojové klíčky, hráškové lusky, překrojený Physalis, zelenou papayu, jarní cibulku - Lotosový kořen, lístky thajské bazalky a překrájený čerstvý koriandr.

3, Tak to připravený salát dochutíme předem připraveným dresinkem ze sladkého chilli a důkladně promícháme.

4, Dochucený salát vložíme do servírovací misky, podlijeme chilli dresinkem a poprášíme kokosovými kešu oříšky. Popřípadě můžeme salát přiostřit čerstvými chilli papričkami.


Krevetové krekry s avokádo koriandrovým quacamole

Asia Abalone prezentuje snack

Koriandrové quacamole - soupis surovin pro 5 osob:

Avokádo 2ks

Krevetové krekry 1 balení

Sladké chilli bez jadřince 1 ks

Česnek 1 stroužek

Šťáva z 1 ks limety

Bílý přírodní sýr (tipu lučina) 80g

Baby rajčata 1 ks

Čerstvý koriandr 4 sv

Sůl ½ pol lžíce

Drcený pepř ( dle chuti)


Koriandrové Quacamole:

1, Do domácího ručního mixéru vložíme oloupané kusy Avokáda bez pecky. Osolíme, opepříme a zakápneme limetovou šťávou.

2, Přisypeme překrájené svazky čerstvého koriandru, stroužek česneku, baby rajče a přírodní sýr.

3, Na konec přidáme sladkou chilli papričku.

4, Vše společně důkladně promixujeme v jemnou zelenou pastu. Dle chuti můžeme přiostřit chilli papričkou.

5, Ve woku si rozpálíme olej ve kterém smažíme jednotlivé krevetové krekry do zlatova.


Pikantní fazole 

Edemame

Asia Abalone prezentuje tradiční snack z Japonska

Potřebné suroviny:

Fazole Edemame 300g

Sezamový olej 3 tbsp

Chilli pasta 3 tblsp

Lanýžový olej 1 tbsp 

Postup:

Fazole Edemame vaříme ve vroucí osolené vodě 8min

Scedíme a necháme odkapat

Na pánvi lehce orestujeme chilli pastu se sezamovým olejem

Přidáme vařené Edemame společně promícháme

Před servírováním fazolky pokapeme lanýžovým olejem

A přejeme dobrou chuť...