Polévky
Sem vložte podnadpis

Polévka 

Tom Kha Goong

Asia Abalone prezentuje polévku Thajsko

Potřebné suroviny:

Tygří krevety 6ks

Galangal 1ks

Zázvor ½

Citrónová tráva 3ks

Jarní cibulka 4ks

Limetové listy 5ks

Kokosové mléko 0,5l

Kuřecí vývar 0,5l

Rybí omáčka 3pol lžíce

Limetová šťáva 4pol lžíce

Straw mushrooms 5ks (slámové houby)

Čerstvý koriandr 1sv  

Postup:

1, Do hrnce nalijeme předem připravený kuřecí vývar do kterého přidáme skelety z oloupaných krevet včetně hlavy, jarní cibulku, galangal, limetové listy, překrájený zázvor a koriandr.

2, Tak to připravený základ na polévku uvedeme k varu a necháme pomalu táhnout 3h.

3, Po té přecedíme a zredukujeme o ½. Přidáme kokosové mléko, překrájené tygří krevety, na jemno nakrájenou jarní cibulku a straw houby. Polévku uvedeme k varu, dochutíme rybí omáčkou a limetovou šťávou.

4, Při servírování polévku zvýrazníme čerstvým koriandrem, popřípadě můžeme přiostřit chilli papričkou.