Hlavní chody
Asia Abalone prezentuje hlavní chody asijské kuchyně
Farmářské kuřecí prso s Teriyaki omáčkou
Asia Abalone představuje japonský pokrm



Potřebné suroviny na 4 porce:
Kuřecí prso s kůží 4ks
Bílá ředkev 8ks
Červená řepa 3ks
Houby Shimeji (hnědé) 1bal
Jarní cibulka 4ks
Řeřicha 3 polévkové lžíce
Teriyaki omáčka:
Cukr krystal 150g
Sojová omáčka kikkoman 300ml
Kuřecí vývar 200ml
Očištěný Zázvor 60g
Mirin 40ml
Solamyl 5g
Teriyaki omáčka:
1, V hrnci si rozpustíme krystal cukr do zlatavého karamelu, zalijeme sojovou omáčkou, kuřecím vývarem a mirinem. Do základu přidáme očištěný zázvor a necháme 30 minut provářet.
2, V misce si namočíme solamyl se kterým zahustíme provařenou teriyaki omáčku.
3, Po zahuštění omáčku scedíme přes jemný cedník.
Dohotovení pokrmu:
1, Na rozpálené pánvi si ogrilujeme kuřecí prso nejprve kůží dolů do křupava cca 3 min. Poté otočíme a vložíme kuřecí prso do předem vyhřáté trouby při teplotě 160°C na 9 min.
2, V půlce pečení do pánve přidáme jarní cibulku a houby shimeji . Očistíme si červenou řepu, kterou nakrájíme na jemné nudličky. Propláchneme jí pod studenou tekoucí vodou, necháme odkapat a promícháme s řeřichou.
3, Během pečení pomalu uvaříme v Teriyaki omáčce předem očištěnou bílou ředkev a pomalu vaříme 12 min.
4, Po 9 minutách vyndáme upečené kuřecí prso z trouby a odřízneme opečené kraje.
5, Kuřecí prso servírujeme s glazovanou bílou ředkví, grilovanou jarní cibulkou, houbami shimeji a salátkem z červené řepy. Chuť zvýrazníme černým sezamem a zeleným čajem.
6, Před podáváním hotový pokrm přelijeme předem připravenou Teriyaki omáčkou a servírujeme. Jako přílohu můžete zvolit uvařenou Jasmínovou rýží, nebo si vychutnejte farmářské kuřátko pouze v daném podání. Už jen zbývá popřát.... dobrou chuť :o).
Smažená rýže s tofu houbami Shimeji
Asia Abalone prezentuje idonéský pokrm

Potřebné suroviny:
5porcí
Vařená jasmínová rýže 400g
Divoká brokolice 5ks
Zázvor 1lžíce
Kukuřice 3lžíče
Jarní cibule 3ks
Vejce 1ks
Houby shimeji 20g
Sladké chilli 1ks
Cuketa 20g
Koriandr 1sv
Kuřecí prsa 50g
Tofu 50g
Cibule 1ks
Sojová omáčka kikkoman 3 lžíce
Sladká sojová omáčka 2 lžíce
Ůstřicová omáčka 4 lžíce

Postup přípravy:
1,Vypsané suroviny si nakrájíme na co nejemnější kostičky.
2, V panvi Wok si rozpálíme rostliný olej do kterého vyklepneme jedno celé vejce.
3, Vejce důkladně vysmažíme ( jako u přípravy míchaných vajíček), přidáme nasekaný zázvor a kuřecí maso.
4, Lehce promícháme a přisypeme předem nakrájenou zeleninu a tofu.
5, Do takto hotového základu přidáme dané množství předem vařené jasmínové rýže.
6, Rýži dochutíme sojovou omáčkou, ůstřicovou omáčkou a sladkou sojou. Rýži promícháme a chut´ zvýrazníme nasekanou červenou chilli papričkou a čerstvým koriandrem.
7, Při servírování můžeme rýži dozdobit povařenou Divokou brokolicí a houbami Shimeji.
8, Doba přípravy 20min
Žluté kari
Asia Abalone prezentuje hlavní jídlo z Malajsie

Potřebné suroviny:
Citrónová tráva 3ks
Šalotka 20g
Čerstvý zázvor 10g
Rajské jablko 3ks
Limetové listy 5ks
Krevetová pasta 1/2 pol lžíce
Žlutá krevetová pasta 1 pol lžíce
Palmový cukr 1 puk
Kokosové mléko 1l
Rybí omáčka 3 pol lžíce
Tygří krevety bez hlavy 3ks
Pak choi 2ks
Thajská bazalka 1 sv
Čerstvý koriandr 15g

Příprava:
1, Na tuku orestujeme předem nakrájenou šalotku, zázvor, limetové listy, citrónovou trávu, čerstvý koriandr, thajskou bazalku.
2, Po zarestování vložíme do základu palmový cukr, krevetovou pastu, žluté kari. Důkladně promícháme, přisypeme rajská jablka a podlijeme kokosovým mlékem.
3, Tak to připravený základ na žluté kari pomalu prováříme 30min. Žluté kari dochutíme rybí omáčkou, popřípadě přiostříme chilli papričkou.
4, Dochucené žluté kari lehce promixujeme tyčovým mixérem.
5, Očištěné tygří krevety ogrilujeme na másle do zlatova. Pro zvýraznění chuti ogrilované krevety prosypeme čerstvým koriandrem.
6, Žluté kari servírujeme s grilovanými tygřími krevetami a pošírovaným Pak choi. Pro zjemnění vyšleháme zahřáté kokosové mléko v pěnu a dodekorujeme lístky thajské bazalky.
Žluté kari můžeme podávat s vařenou jasmínovou rýží.