Hlavní chody
Asia Abalone prezentuje hlavní chody asijské kuchyně

                                               Farmářské kuřecí prso s Teriyaki omáčkou

                                                 Asia Abalone představuje japonský pokrm


Potřebné suroviny na 4 porce:

Kuřecí prso s kůží 4ks

Bílá ředkev 8ks

Červená řepa 3ks

Houby Shimeji (hnědé) 1bal

Jarní cibulka 4ks

Řeřicha 3 polévkové lžíce



Teriyaki omáčka:

Cukr krystal 150g

Sojová omáčka kikkoman 300ml

Kuřecí vývar 200ml

Očištěný Zázvor 60g

Mirin 40ml

Solamyl 5g



                          Teriyaki omáčka:

1, V hrnci si rozpustíme krystal cukr do zlatavého karamelu, zalijeme sojovou omáčkou, kuřecím vývarem a mirinem. Do základu přidáme očištěný zázvor a necháme 30 minut provářet.

2, V misce si namočíme solamyl se kterým zahustíme provařenou teriyaki omáčku.

3, Po zahuštění omáčku scedíme přes jemný cedník.


Dohotovení pokrmu:

1, Na rozpálené pánvi si ogrilujeme kuřecí prso nejprve kůží dolů do křupava cca 3 min. Poté otočíme a vložíme kuřecí prso do předem vyhřáté trouby při teplotě 160°C na 9 min.

2, V půlce pečení do pánve přidáme jarní cibulku a houby shimeji . Očistíme si červenou řepu, kterou nakrájíme na jemné nudličky. Propláchneme jí pod studenou tekoucí vodou, necháme odkapat a promícháme s řeřichou.

3, Během pečení pomalu uvaříme v Teriyaki omáčce předem očištěnou bílou ředkev a pomalu vaříme 12 min.

4, Po 9 minutách vyndáme upečené kuřecí prso z trouby a odřízneme opečené kraje.

5, Kuřecí prso servírujeme s glazovanou bílou ředkví, grilovanou jarní cibulkou, houbami shimeji a salátkem z červené řepy. Chuť zvýrazníme černým sezamem a zeleným čajem.

6, Před podáváním hotový pokrm přelijeme předem připravenou Teriyaki omáčkou a servírujeme. Jako přílohu můžete zvolit uvařenou Jasmínovou rýží, nebo si vychutnejte farmářské kuřátko pouze v daném podání. Už jen zbývá popřát.... dobrou chuť :o).




Smažená rýže s tofu houbami Shimeji

Asia Abalone prezentuje idonéský pokrm

Potřebné suroviny:

5porcí

Vařená jasmínová rýže 400g

Divoká brokolice 5ks

Zázvor 1lžíce

Kukuřice 3lžíče

Jarní cibule 3ks

Vejce 1ks

Houby shimeji 20g

Sladké chilli 1ks

Cuketa 20g

Koriandr 1sv

Kuřecí prsa 50g

Tofu 50g

Cibule 1ks

Sojová omáčka kikkoman 3 lžíce

Sladká sojová omáčka 2 lžíce

Ůstřicová omáčka 4 lžíce

Postup přípravy:

1,Vypsané suroviny si nakrájíme na co nejemnější kostičky.

2, V panvi Wok si rozpálíme rostliný olej do kterého vyklepneme jedno celé vejce.

3, Vejce důkladně vysmažíme ( jako u přípravy míchaných vajíček), přidáme nasekaný zázvor a kuřecí maso.

4, Lehce promícháme a přisypeme předem nakrájenou zeleninu a tofu.

5, Do takto hotového základu přidáme dané množství předem vařené jasmínové rýže.

6, Rýži dochutíme sojovou omáčkou, ůstřicovou omáčkou a sladkou sojou. Rýži promícháme a chut´ zvýrazníme nasekanou červenou chilli papričkou a čerstvým koriandrem.

7, Při servírování můžeme rýži dozdobit povařenou Divokou brokolicí a houbami Shimeji.

8, Doba přípravy 20min

Žluté kari

Asia Abalone prezentuje hlavní jídlo z Malajsie

Potřebné suroviny:

Citrónová tráva 3ks

Šalotka 20g

Čerstvý zázvor 10g

Rajské jablko 3ks

Limetové listy 5ks

Krevetová pasta 1/2 pol lžíce

Žlutá krevetová pasta 1 pol lžíce

Palmový cukr 1 puk

Kokosové mléko 1l

Rybí omáčka 3 pol lžíce

Tygří krevety bez hlavy 3ks

Pak choi 2ks

Thajská bazalka 1 sv

Čerstvý koriandr 15g  

Příprava:

1, Na tuku orestujeme předem nakrájenou šalotku, zázvor, limetové listy, citrónovou trávu, čerstvý koriandr, thajskou bazalku.

2, Po zarestování vložíme do základu palmový cukr, krevetovou pastu, žluté kari. Důkladně promícháme, přisypeme rajská jablka a podlijeme kokosovým mlékem.

3, Tak to připravený základ na žluté kari pomalu prováříme 30min. Žluté kari dochutíme rybí omáčkou, popřípadě přiostříme chilli papričkou.

4, Dochucené žluté kari lehce promixujeme tyčovým mixérem.

5, Očištěné tygří krevety ogrilujeme na másle do zlatova. Pro zvýraznění chuti ogrilované krevety prosypeme čerstvým koriandrem.

6, Žluté kari servírujeme s grilovanými tygřími krevetami a pošírovaným Pak choi. Pro zjemnění vyšleháme zahřáté kokosové mléko v pěnu a dodekorujeme lístky thajské bazalky.

Žluté kari můžeme podávat s vařenou jasmínovou rýží.