Drink, Wine & Tea
Asia Abalone

Asian Pims

                                                                          Alkoholický drink     

                                                       

Potřebné suroviny:

Pims No. 4 cl

Zázvorové pivo nebo Sprite

3 tenké plátky zázvoru

3 lístky thajské bazalky

4 kousky lesního ovoce např. ( ostružiny, maliny, borůvky, brusinky...)

plátky limetky

segmenty pomeranče

Čas přípravy: 5 minut

Postup:

Do sklenice v které budeme servírovat přidáme kousky zázvoru, thajskou bazalku a lehce rozdrtíme. Přidáme kostky ledu, lesní ovoce, plátky limety a segmenty pomeranče. Přilejeme 4 cl Pims No. dolijeme Spritem nebo Zázvorovým pivem. Vše důkladně společně promícháme a můžeme servírovat.

Servis: Whisky sklenička, kostky ledu.

Bazalkový čaj

Nealkoholický drink

Potřebné suroviny:

12 cl zeleného čaje

6 cl mučenkového džusu

6 cl mango džusu

4 lístky thajské bazalky

2 cl limety

led

Čas přípravy: 10 min.

Postup:

Nejprve uvaříme sypaný zelený čaj, necháme cca 4 minuty louhovat. (500 ml vody = odměrka zeleného čaje). Necháme zchládnout. Nesladíme!

Vezmeme polovinu limety, vymačkáme z ní šťávu do míchací sklenice a dáme 4 - 5 kostek ledu. Opláchneme 4 lístky thajské bazalky a přidáme do ledu. Lístky trošku podrtíme pro uvolnění aroma a přidáme zelený čaj, mango, mučenku a 2 cl limetové šťávy. Vše promícháme lžící.

Vezmeme si sklenici k servisu kde do třetiny dáme led. Scedíme bazalkový čaj od rozlámaných lístků bazalky přes sítko.

Máme hotový nealkoholický osvěžující letní drink, který dozdobíme lístkem bazalky.

Porce: 4

500 ml zeleného čaje, 1x plechovka mango džusu, 1x plechovka mučenkového džusu, 2 celé limety a cca 2 rostlinky thajské bazalky. 

Servis: ledová tříšť, long (sklenička), brčko.


Tropic Relax

Alkoholický drink

4 cl bílého rumu

4 cl guava džusu

2 cl kokosového mléka (ne kokosové vody)

2 cl mučenkového džusu

2 cl toniku

1 cl cukrového rozvaru

1 cl limetové šťávy

máta

Čas přípravy: 15 minut

Postup:

Nejprve si připravíme cukrový rozvar (250 g třtinového cukru svaříme s 300 ml vody). Necháme vychladnout.

Vymačkáme půlku limetky.

Do šejkru dáme 4 - 5 kostek ledu 4 lístky máty a malinko podrtíme pro uvolnění aroma.

Odměříme si 4 cl bílého rumu, 4 cl guava džusu, 2 cl mučenkového džusu, 2 cl kokosového kvalitního mléka, 1 cl cukrového rozvaru a 1 cl limety. Kvalitně protřepeme v šejkru cca 2 minuty.

Otevřeme šejkr a dolijeme 2 cl toniku a lehce zamícháme lžící.

Vezmeme menší sklenici, vložíme 2 - 3 kostky ledu, scedíme ze šejkru a přelijeme nápoj do sklenice. Koktejl je jemně perlivý a na povrchu s malou vrstvou pěny.

Dozdobíme dle dostupných surovin.

Spice wake up

                                                                       Alkoholický drink

  • 4 cl bílého rumu
  • 4 cl zázvorového čaje
  • 4 cl jasmínového čaje
  • 4 cl kokosového mléka
  • 2 cl třtinového rozvaru
  • 1/2 banánu
  • 6 lístků koriandru
  • špetka chilli
  • 1/2 citronu ( vymačkáme čerstvou šťávu )
  • Vše důkladně promícháme.

Postup:

Vezmeme zralý banán a rozdělíme na polovinu. Z jedné poloviny připravíme pyré, pořádně rozmělníme. Vymačkáme si z poloviny citronu čerstvou šťávu ( 3-4 cl ). Druhou polovinu banánu použijeme na dozdobení.

4 kostky ledu vložíme do míchací sklenice. Přidáme bílý rum, kokosové mléko, zázvorový čaj, jasmínový čaj, cukr, citron, lístky koriandru a špetku chilli. Nakonec vložíme pyré z banánu. Pořádně vše promícháme, nejlépe protřepeme. Servírujeme do Whisky sklenice na kostky ledu, dozdobíme citronem, chilli papričkou a banánem.


Ginger Kumquatyny

                                                                            Alkoholický drink

3 čerstvé kumquaty

1/2 stonku citronové trávy ( nakrájený na kousky )

6 lístků thajské bazalky

3 lžičky marmelády - ( broskev nebo meruňka )

2 cl limetové šťávy

zázvorové pivo

Čas přípravy: 10 min.

Postup:

Do servírovací sklenice dáme kumquaty, 1/2  stonku citronové trávy (nakrájený na kousky) , thajskou bazalku a marmeládu. Vše jemně podrtíme, přidáme tříšť a pořádně zamícháme. Dolejeme zázvorovým pivem a ještě promícháme.

Servis:  ledová tříšť, long (sklenička), brčko.


Mint Proseco

                                                                        Alkoholický drink

3 čerstvé jahody

pár kousků okurky

5 lístků máty

2 cl jahodového sirupu

1 cl limetové šťávy

trošku ovocného džusu ( jahoda, mango...)

Proseco

Čas přípravy: 10 min.

Postup:

Jahody, okurku a mátu dáme do sklenice a rozdrtíme. Přidáme sirup, limetovou šťávu a džus. Všechno promícháme a přidáme kostky ledu až na okraj sklenice. Zašejkrujeme. Obsah ze šejkru nalejeme přes síto do skleničky na víno ve které je tříšť a prolejeme Prosecem.

Servis: sklo na víno, ledová tříšť, brčko.



Asia Green Martini

                                                                           Alkoholický drink

3 cl vodky

3 cl Sake

4 lístky thajské bazalky

4 lístky máty

1 lžička medu

3 cl limetové šťávy

Čas přípravy: 10 min.

Postup:

Do míchací sklenice dáme bazalku, mátu a med a trošku rozboucháme. Přidáme vodku, Saké a limetovou šťávu. Přidáme led až po okraj skla a zašejkrujeme. Naléváme přes sítko do vychlazené Martini skleničky a podáváme.

Servis: Martini sklo.